Politika privatnosti

Uputstva za kolačiće
U ovim uputstvima pojmom „kolačići“ označavamo kolačiće i druge slične tehnologije obuhvaćene Direktivom EU o privatnosti u elektronskim komunikacijama.

Šta je „kolačić“?
Kolačići su male tekstualne datoteke koje kreira websajt koji ste posjetili i koje sadrže podatke. Oni se čuvaju na računaru posjetioca kako bi korisniku obezbijedili pristup različitim funkcijama.

Zašto koristimo kolačiće?
Kolačiće koristimo da bismo saznali više o interakciji korisnika sa našim sadržajem i da nam pomognete da poboljšamo doživljaj našeg websajta.

Funkcionalnost i sadržaj sajta
Posetioci koriste funkciju dijeljenja da bi naše sajtove i sadržaj preporučili na društvenim mrežama kao što su Facebook i Twitter. Kolačići čuvaju informacije o tome kako posjetioci koriste funkciju dijeljenja – mada ne na individualnom nivou – kako bi websajt mogao da se poboljša. Ako ne prihvatite kolačiće, podaci se ne čuvaju.

Za neke od funkcija na našem websajtu koristimo izvore trećih lica, na primer, kada posjetite stranicu koja sadrži video-snimke ili veze sa YouTube-om. Ovi video-snimci ili veze (i sav drugi sadržaj preuzet od trećih lica) mogu da sadrže kolačiće trećih lica, pa ćete možda morati da na websajtovima tih trećih lica pročitate njihovu politiku o upotrebi kolačića.

Web analitika
Ovaj websajt koristi Google Analytics i Facebook pixel koji koristi kolačiće. Na nivou agregacije, kolačići čuvaju informacije o tome kako posjetioci koriste websajt, uključujući broj prikazanih stranica, o tome odakle je posjetilac i o broju posjeta, kako bi se websajt poboljšao i obezbjedio dobro korisničko iskustvo. Ako ne prihvatite kolačiće, podaci se ne čuvaju.

Kako da odbijem ili obrišem kolačiće?
Nećemo koristiti kolačiće za prikupljanje podataka o korisniku na osnovu kojih se može utvrditi njegov identitet.

Međutim, možete da odlučite da odbijete ili blokirate kolačiće koje postavlja showkojisevoli.com ili websajtovi bilo kog trećeg lica tako što ćete promijeniti podešavanja u svom pretraživaču – više detalja naći ćete u odjeljku „Help“ svog pretraživača.

Imajte u vidu da većina pretraživača automatski prihvata kolačiće, pa ako ne želite da se kolačići koriste, morate da ih aktivno obrišete ili blokirate.

Za informacije o korišćenju kolačića na pretraživačima mobilnih telefona i za detalje o tome kako da odbijete ili obrišete takve kolačiće, konsultujte priručnik za vaš mobilni telefon.
Ne zaboravite da ćete, ako odbijete korišćenje kolačića, i dalje moći da posećujete naš websajt, ali da neke od funkcija možda neće pravilno funkcionisati.